Boka en tid direkt!
RC Academy


Vi har glädjen att välkomna dig till RC Academy’s nordiska utbildningsprogram inom estetisk medicin för legitimerad sjukvårdspersonal

Intresset för medicinsk estetik och skönhetsbehandlingar ökar stadigt för varje år - både i Sverige men också globalt. Skönhetsmarknaden tilltalar många och vi kan bekräfta att det är en spännande, kreativ och intressant bransch att jobba inom! 

Behovet av att tillgodose marknaden med duktiga injektionsbehandlare som är estetiskt tränade, har patientsäkerhet i fokus och en genuin ansvarskänsla är större än någonsin!

Våra tre viktigaste mål är att:  

•    ge injektionsbehandlare kunskapen, färdigheterna och självförtroendet att våga utvecklas och successivt lära sig att skapa estetiskt tilltalande resultat med injektionsbehandlingar.
•    ökad patientsäkerhet.
•    boosta erfarna injektionsbehandlare som vill höja sin kunskapsnivå och utvecklas ytterligare.

RC Academy erbjuder utbildningar på olika nivåer och former. Vi håller workshops med teoretisk och praktisk del, för nybörjare likväl som för våra mest avancerade injektionsbehandlare. Vår specialistkurs består av en "one-on-one"-workshop där du lär dig mer om hur du kan förbättra och förfina ditt hantverk, utveckla din konsultationsteknik och öka din business.
 

Utbildare

Dr Iman Nurlin är grundaren av RC Academy och har sedan 2010 utvecklat sitt företag Ribelle som sedan starten riktat in sig på estetiska injektionsbehandlingar. Hon är legitimerad läkare och arbetar som estetisk läkare både på sin klinik Ribelle Clinic men också som anlitad föreläsare för Allergan Medical Institute i norra Europa. Allergan är ett globalt företag med gott renommé för sina utmärkta utbildningar inom estetisk medicin världen över. Allergan är tillverkare av bl.a. Botox och Juvéderm – de globalt sett största och ledande tillverkare av estetiska produkter. Dr Iman Nurlin jobbar med några av världens bästa läkare inom detta område för att höja nivån i vår del av Europa och är också omnämnd i olika tidskrifter och i sociala medier för sina insatser som föreläsare och har fått utnämningen som "Sveriges bästa behandlare 2018".

Kursutbud

Alla våra workshops innehåller både teoretiska samt praktiska moment där du som deltagare får injicera en modell under handledning av Dr Iman Nurlin.

 

Grundnivå

Grundkurs filler
Lär dig grunderna i injektionsteknik med filler och kom igång med att lära känna konceptet MD Codes. Vi går igenom relevant anatomi för behandling av mellanansiktet (kindben och nasolabiala linjer).

Grundkurs botox 
Lär dig grunderna i injektionsteknik med botox (Vistabel) och kom igång med att lära känna konceptet MD Codes. Kursen omfattar teori och praktik för att du själv efter kursen ska kunna behandla med botox i övre delen av ansiktet (glabella, panna och kråksparkar).  

Fortsättningsnivå

Läppkurs
Denna workshop tillägnas läpparna och deras betydelse för helhetsintrycket av ett ansikte. Du får med dig injektionstekniker och metoder för att behandla läpparna och skapa naturligt fina och eleganta läppar. 

Skinbooster Volite
Vår kurs för hudkvalitet tillägnas den unika produkten Volite som fungerar som en hudförbättrande behandling. Vi diskuterar och övar injektionsteknik för områden som vi kan behandla med Volite.  

Lower face
Denna workshop omfattar teoretisk och praktisk genomgång av haka och käklinje. Denna kurs är ett perfekt komplement till din kompetensutveckling efter att du behärskat grunderna och vill avancera till att bli en mer mångsidig behandlare.

Avancerad nivå

Upper face
Denna workshop är dedikerad till högriskområdena som kräver god nålkontroll och erfarenhet av att injicera patienter. Vi har genomgång av anatomi och injektionstekniker för övre delen av ansiktet - tinning, panna, glabella, tear trough och laterala ögonområdet. 

Specialistnivå

Full Face Workshop – En unik workshop på tu man hand med Dr Iman Nurlin. Fokus ligger på helhetsbedömning och full face-behandling. Vi tar även upp off-label-use av både filler och Vistabel (t ex indikationer som näskorrigering och botox för nedre delen av ansiktet), komplikationshantering och individuell feedback på avancerad nivå.
 

Intresseanmälan

5-6 deltagare per kurs är maxantalet – minimumantal för att kursen ska hållas är 3 personer. 

Välkommen att kontakta oss på info@ribelle.se för mer info om kurserna, kursanmälan etc. OBS! Legitimationskrav gäller (läkare, sjuksköterska eller tandläkare) för deltagande och kopia på intyg från Socialstyrelsen ska bifogas – detta för att garantera kvalitet och kunskap som är elementära för våra workshops.

Följ oss i sociala medier!