Boka en tid direkt!
Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud (HIFU) ger en uppstramande effekt utan kirurgi


HIFU för ansikte och kropp, uppstramande behandling

Sedan 2012 har HIFU haft en ökad popularitet världen över. Behandling är FDA-godkända för att lyfta och strama upp huden i ansiktet, halsen och på kroppen.

Behandlingen är en avancerad icke-invasivt estetiskt åtgärd. Behandlingen innebär ett icke-kirurgiskt lyft för att strama åt lös hud i ansikte och kropp. Genom denna behandling levereras hög värmeenergi till huden och underliggande vävnader. Behandlingen når till samma hudlager som ett kirurgiskt ingrepp innebär, för att strama åt huden genom att ge en reaktion i vävnaden direkt under yttersta delen av huden för att sedan producera nya starkare fibrer.

Beroende på utgångläge, kan man räkna med att det oftast räcker med ca tre-sex behandlingar för kännbart och synbart resultat. Alla hudtyper, oavsett kön, kan genomgå behandling med HIFU. 

HIFU – hur fungerar det?
Inledningsvis gör behandlaren en konsultation för att säkerställa att du är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen. Därefter markeras behandlingsområdet och vi applicera en speciell ultraljudsgelé på huden för att den hög intensiva fokuserade ultraljudet leds in i huden till det valda hudlagret samt musklerna under. Detta påverkar kollagen- och elastinfibrerna samt orsakar en sammandragning av vävnader.

HIFU kan behandla lös hud som framträder på ansikte och kropp. Det är även möjligt att effektivt behandla envisa fettdepåer och celluliter genom att gå ner 13 mm under huden och förstöra fettet och strama åt huden.

Vanliga behandlingsområden är:

 • Panna
 • Kinder
 • Hals (”kalkonhals”)
 • Mage

  Viktigt att tänka på innan du bokar din behandling
  Viktigt! Innan HIFU-behandlingen får du inte konsumera alkohol och/eller blodförtunnande mediciner. Det är även viktigt att du inte bör ha gjort botox eller fillers en månad innan. Det är även viktigt att inte göra botox eller fillers tre månader efter du har gjort din HIFU-behandling​. Längden på en behandling är beroende på vilket område som ska behandlas. Generellt pågår en behandling från 20 till 60 minuter. Du ska alltid boka en konsultation hos vår läkare innan en HIFU-behandling.

  Vem får inte göra HIFU-behandling?
 • Kvinnor som är gravida eller ammande,
 • Personer med hudinfektion/abscess (då huden inte är normal),
 • Personer som nyligen (senaste månaden) fått injektionsbehandling, trådlyft eller kirurgi i behandlingsområdet. 

Att tänka på efter en behandling
Tänk på att det är normalt att huden rodnar lite efter en behandling. Det är dock inte normalt om huden svullnar allvarligt. Den som genomför en HIFU-behandling bör följa dessa tips:

 • Öka ditt dagliga vattenintag,
 • Använd en ansiktsmask med fuktgivande, eller rikligt med fuktgivande kräm helst 3 ggr första veckan efter din behandling
 • Undvik alkohol i två dygn efter behandlingen,
 • Undvik bastu, ånga och drastiska aktiviteter och liknande i en vecka efter behandlingen,
 • Undvik spabehandlingar, massage och liknande i en vecka efter behandlingen,
 • Undvik makeup i 8 h efter behandlingen,
 • Undvik alla former av laserbehandlingar närmaste månaden/månaderna efter behandlingen.

Resultat och varaktighet
Vanligtvis behövs endast en behandling för att huden ska stramas åt med HIFU-behandlingen. I vissa fall, om huden är väldigt lös, kan ytterligare en behandling upprepas efter minst tre till sex månader. Det första resultatet med behandlingen kan visas sig direkt efter behandlingen och huden kan genast kännas stramare och får en naturlig fin lyster. Kollagen- och elastinproduktionen pågår mellan fyra till sex månader vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer. Det slutliga resultatet visar sig således efter cirka fyra till sex månader efter utförd behandling.

Hur länge resultatet varar varierar från person till person och beror på bl.a. ålder, medicinering, rökning och hudkvalité. Men vanligtvis varar resultatet cirka ett till två år efter utförd behandling.


Biverkningar eller risker
HIFU en icke kirurgisk behandling som inte kräver återhämtningstid. Metoden har använts världen över och omfattningen av utförda behandlingen har gjort den till en säker behandling. Metoden är säker och ger inga bestående biverkningar.

Normalt förekommande biverkningar är följande:

 • ökad rodnad,
 • viss svullnad, och
 • viss obehag/smärta under pågående behandling som avtar väldigt fort efter behandlingen.

  Sällsynta biverkningar:
 • Nervskada
 • Blödning
 • Ärrvävnad

  Notera att rodnaden, svullnaden samt stickningar kan hålla i sig i några timmar och försvinner oftast under samma dag. Detta är en bra indikation på att kollagenprocessen har påbörjats. En del personer kan uppleva viss smärta vid känningar i flera dagar efter HIFU-behandlingen. Detta är normalt och beror på att man har arbetat med hudens nedre lager som börjar stramas åt.

  Om du är intresserad av denna behandling ska du boka en konsultation hos vår läkare. Detta besök kostar 800 kr och är ett krav inför en ny behandlingskur med HIFU. Priserna för behandlingen med HIFU gäller per tillfälle och framgår på bokningssidan. 

Följ oss i sociala medier!